Subvencionisani krediti za privredu i stanovništvo u Raiffeisen banci

Bez autora
Feb 10 2011

Potpisivanjem novog ugovora sa Fondom za razvoj Republike Srbije, Raiffeisen banka je nastavila sa prijemom zahteva za subvencionisane kredite namenjene privredi i stanovništvu. Učešćem u ovom programu banka nastavlja da podržava programe Vlade, usmerene ka ublažavanju negativnih posledica ekonomske krize, podsticanju domaće proizvodnje i potražnje, kao i povećanju kupovne moći građana. U okviru programa, građanima su na raspolaganju subvencionisani potrošački krediti u maksimalnom iznosu do 500.000 dinara, sa rokom otplate do tri godine, u koji je uključen grejs period od godinu dana. Kamatna stopa iznosi 7,5 posto na godišnjem nivou. Ovim kreditima građani mogu da finansiraju kupovinu nameštaja, kućnih aparata, građevinskog materijala proizvedenog u Srbiji, odnosno računara sastavljenih u našoj zemlji...

Subvencionisani krediti za privredu i stanovništvo u Raiffeisen banciPotpisivanjem novog ugovora sa Fondom za razvoj Republike Srbije, Raiffeisen banka je nastavila sa prijemom zahteva za subvencionisane kredite namenjene privredi i stanovništvu.

Učešćem u ovom programu banka nastavlja da podržava programe Vlade, usmerene ka ublažavanju negativnih posledica ekonomske krize, podsticanju domaće proizvodnje i potražnje, kao i povećanju kupovne moći građana. 

U okviru programa, građanima su na raspolaganju subvencionisani potrošački krediti u maksimalnom iznosu do 500.000 dinara, sa rokom otplate do tri godine, u koji je uključen grejs period od godinu dana. Kamatna stopa iznosi 7,5 posto na godišnjem nivou.

Ovim kreditima građani mogu da finansiraju kupovinu nameštaja, kućnih aparata, građevinskog materijala proizvedenog u Srbiji, odnosno računara sastavljenih u našoj zemlji. U ponudi banke su i subvencionisani auto krediti, za kupovinu vozila proizvedenih u Srbiji, koji se odobravaju u iznosu do 8.000 evra, sa rokom otplate do sedam godina i kamatnom stopom od 4,5 posto na godišnjem nivou.

Privrednici u Raiffeisen banci mogu da podnesu zahtev za subvencionisane kredite za finansiranje tekuće likvidnosti i izvoznih poslova, kao i za investicije. Visina odobrenog kredita varira u zavisnosti od grupe privrednih subjekata kojoj korisnik pripada.

Malim privrednicima i preduzetnicima na raspolaganju su krediti za održavanje likvidnosti i finansiranje trajnih obrtnih sredstava u dinarima, sa rokom otplate do godinu dana i kamatnom stopom u visini referentne kamatne stope NBS, kao i kredit za investicije sa rokom otplate do pet godina, uz grejs period do godinu dana. On se odobrava uz primenu valutne klauzule po kamatnoj stopi od 3-mesečni EURIBOR+4%.

Velikim privrednim subjektima Raiffeisen banka odobrava kredite za finansiranje tekuće likvidnosti i izvoznih poslova na rok od godinu dana, uz grejs period do 11 meseci, odnosno kredit za finansiranje investicija, na rok od pet godina za uz grejs period od godinu dana. Subvencionisana kamatna stopa iznosi 4,4 posto na godišnjem nivou za kredite za finansiranje izvoznih poslova, odnosno do visine referentne kamatne stope NBS za kredite namenjene finansiranju tekuće likvidnosti. Kamatna stopa za investicione kredite je 3-mesečni EURIBOR+4% na godišnjem nivou.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik